Dags att börja planera en resa

Det värsta av pandemin är nu förhoppningsvis över och med en stor andel vaccinerade så börjar man se ljuset i tunneln. Eftersom man mest suttit hemma eller rört sig lokalt så har ressuget börjat infinna sig och man börjar försiktigt kolla runt efter spännande resmål.

Detta gäller

Information om utrikesresor finns på UD och ambassadens webbplats, där kan man se vilka regler som finns i respektive land för inresande. Redan där kommer ju kanske vissa alternativ sållas bort om man har tänkt resa i närtid. UD avråder just nu från resor till många länder. Det är viktigt att vara väl informerad om vad som gäller, följ de lokala myndigheterna, res inte om du har symptom och ha koll på försäkringsskydd.

Krav på negativt Covid-19 test

För att få resa in i Sverige måste utländska medborgare som är 18 år eller högre visa upp ett giltigt intyg på att man testat negativt, max 48 timmar ska ha passerat sedan testet gjordes. Samma sak gäller flera andra länder. Vissa länder kräver ett intyg för att deras medborgare ska kunna återvända till sitt hemland utan att sitta i karantän.

Resmål man börjar bli sugen på

  • Kanarieöarna – Nu är man sugen på värme, bad och god mat, en resa till Gran Canaria eller Teneriffa skulle vara härligt.
  • London, Paris – Storstad, shopping, restauranger och caféer, är något man varit utan länge nu också

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *