Nya aktörer på privatlånemarknaden är bra för kunden

Det kommer hela tiden nya aktörer och företag som erbjuder privatlån (blancolån) till privatkunder i Sverige. Det är bra för dig som konsument, många aktörer pressar priserna och gör att du som kund kan få bättre villkor. Det finns både aktörer som direkt erbjuder lån och företag som hjälper dig att ta in offerter och pressa priset ännu mer. Exempel på bolag som kan hjälpa dig pressa priset är Advisa, Lendo mfl. Ett nytt spännande bolag på svenska privatlånemarknaden är Bank Norwegian. De har börjat erbjuda lån I Sverige och konkurrerar med nya tekniska lösningar och bra villkor. De har redan över 40000 kunder i Norge och på den korta tid som de funnits i Sverige fått många nya kunder. Bank Norwegian satsar på lån upp till 400 kkr och med återbetalningstider upp till 15 år. Summor som lämpar sig till renovering av kök och sommarstugor eller inköp av tex skoter, bil eller båt. Med en snabb ansökningsprocess är det enkelt och smidigt att ansöka om lån. Svaret kommer direkt och du lånar utan säkerhet till vad du vill. Men Norwegian är ju ett flygbolag? Visst, men Bank Norwegian är ett dotterbolag helägt av Norwegian Finans Holding som i sin tur ägs av Flygbolaget Norwegian. Norwegian använder sin bank för att ta in kapital och förvalta inkomster och utgifter från flygbolaget.

Fördelen med ett blancolån kontra t.ex. låna på huset via ett topplån är att det inte krävs någon säkerhet. Du kan också pressa priset genom att ta in erbjudanden från flera banker istället för att endast kunna låna från samma bolag där du har ditt bostadslån. Flera aktörer gör att konkurrensen ökar vilket är bra för dig som kund. Du ansöker och jämför på nätet, sk. Internetlån, vilket gör att det är lätt att skaffa sig en överblick om olika alternativ innan man ska fatta ett beslut. Internet öppnar upp många möjligheter för dig som kund att underlättar hela processen och minskar risken att man kommer bli lurad att ta ett lån som inte har det bästa villkoren.

Marknaden förändras hela tiden och ny företag uppstår hela tiden. Det är bra för dig som lånekund. Villkoren och räntorna har aldrig varit bättre än de är nu. Så om du behöver renovera så passa på nu när räntorna är låga och du kan använda ränteavdrag och ROT-avdrag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *