Hoverboard som sport

hoverboardDen omåttligt populära svävarbrädan hoverboard, även kallad airboard, är sommarens hetaste trend och kan också komma att bli årets julklapp. Dess användningsområden är många men de mest kreativa av dessa återstår fortfarande att upptäckas. Läs mer om hoverboarden och hur den blev populär på Hoverboard Sverige! Likt skateboarden, som idag har professionella utövare och ser ut att kunna bli en OS-gren 2020, har även hoverboarden potential att utvecklas till en sport. Det kommer säkert att ta ett par decennier för trenden att växa fram som en seriös sport men varför skulle inte även hoverboard kunna bli en olympisk gren i framtiden?

Redan idag tävlar människor världen över på skoj mot vänner och bekanta i olika former av hoverboardåkning. Många av dessa skulle kunna omvandlas till mer eller mindre seriösa sporter med tävling på såväl hobbynivå som på professionell nivå. Några av de vanligaste grenarna du kan utmana dina vänner i är slalom, trick och hastighetslopp. Att åka slalom mellan koner alla andra föremål ställer höga krav på balans och förmåga att i hög hastighet och under tidspress utföra snäva svängar. Det är ett riktigt roligt sätt att se vem i bekantskapskretsen som har bäst kontroll över sin hoverboard.

En annan populär tävlingsform bland inbitna åkare är hoverboardracing. Denna gren kan antingen utformas som ett lopp där alla deltagare tävlar samtidigt eller att varje tävlande klockas under enskild åkning och att tiderna sedan jämförs. Man kan även tävla om vem som gör de häftigaste tricken på sin svävarbräda. Genom att försöka utföra och överträffa varandras trick kan man snart fastställa vem som är herre på täppan när det kommer till att åka airboard. Köp din svävarbräda idag och utmana dina vänner!

Seriös tävlan med hoverboard

Alla dessa tre grenar skulle naturligtvis också kunna utgöra mer seriösa tävlingar med pengar i prispotten. Med tanke på hur intresset för dessa svävarbrädor växer, är det förmodligen bara en tidsfråga innan hoverboard blir en riktig sport med professionella idrottsmän. Hoverboardlopp skulle kunna utföras på en löparbana där varje tävlande har en egen fil eller längs en racingbana där större vikt läggs vid kurvtagning och andra tekniska detaljer. De skulle även kunna äga rum på en slags hinderbana där åkarna tävlar en och en med tidtagning. Den senare tävlingsformen skulle kunna fokusera mer på balans och precision, där de tävlande skulle exempelvis kunna åka över vippbrädor och spångar.

Det finns också många andra potentiella grenar som skulle kunna utföras med hoverboarden som grund. Då terrängkörning i skogsmiljö inte är att rekommendera i dagsläget, är orientering i stadsmiljö ett annat exempel på en tävlingsform som lämpar sig väl för hoverboarden. Andra, kanske lite mindre seriösa tävlingsformer, skulle kunna vara basket, polo, fäktning och paintball där deltagarna endast tillåts röra sig med hjälp av sin hoverboard. Med ett öppet sinne och lite uppfinningsrikedom kan i princip vilken befintlig sport som helst utföras från en hoverboard. Vilka andra sporter kan du komma på som skulle kunna göra sig bra som tävlingsgrenar med airboard?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *