Törs man hyra en bil när man firar semester i USA?

Planerar du att åka på semester med familjen till USA? Kanske sol och bad i Florida och Miami eller en storstadsresa till New York. USA är ett fantastiskt turistland där det finns massor att göra, uppleva och se.

I USA kan man göra otroligt mycket, men landet är stort och det kan vara ganska lång restid mellan de olika destinationerna och sevärdheterna. Det finns en del alternativ när man ska resa inom landet. Beroende på hur långt man ska så passar de olika alternativen bättre eller sämre. Ska man åka långt så fungerar flyg bra och är mycket prisvärt. Att åka tåg och buss kan gå ibland men i en del delstater är utbudet dåligt. USA är bilens land och i de flesta fall är bilen det bästa alternativet.

Om man väljer att ta sig runt med bil så innebär det hyrbil. Att hyra bil i USA är smidigt och inte speciellt dyrt. Dessutom är bensinen mycket billigare är i Sverige vilket gör att milkostnaden inte blir så hög. Vägarna är i gott skick och det är väl skyltat så att man hittar enkelt. I större städer rekommenderas dock att man använder GPS. Det kan vara många avfarter och det är lätt att man hamnar fel när man är ute och kör. Det går fort att missa en avfart och det kan vara en bit att köra innan man kan vända. Annars är det enkelt att köra. Nästan alla hyrbilar har automatlåda vilket kan vara lite ovant i början, men man lär sig fort och efter att man har kört med automatlåda ett tag vill man aldrig med köra med växelspak.

Att hyra bil i USA kan man göra på plats eller hemma via en resebyrå, hyrbilsföretag eller på jämförelsesajt. Det finns många sidor där man kan jämföra priser på hyrbilar och bilhyra. Enklast börjar man att söka på sida som jämför alla bolag på samma gång. Det finns en del tjänster där man snabbt kan bilda sig en uppfattning och se priser och villkor. Det kan löna sig att kontrollera priser direkt mot hyrbilsbolagen priser genom att söka direkt hos Hertz, Avis, Budget och National mfl hemsidor. Ofta slår jämförelsesidorna bolagen när det gäller bästa pris. Men ibland kan en del bolag har egna temporära erbjudanden som gör att de blir billigare. Hoppas att tipsen underlättar sökandet efter hyrbil till nästa semester.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *